Mainos
Mainos

Iltalehti: Imatran ampuja kertonut poliisille halustaan surmata joku ihminen

Poliisi kertoo Iltalehdelle, että Imatran kolmoissurmaaja on alkanut kertoa omia näkemyksiään teon motiivista. Teon taustalla on ollut mielenterveysongelmiin liittyviä syitä.

Imatran ampuja, kolmesta murhasta epäilty 23-vuotias Jori Juhani Lasonen vaikeni ensin kuulusteluissa täysin. Pian hän kuitenkin alkoi vastata kysymyksiin. Nyt häntä on Iltalehden mukaan kuulusteltu kahdesti sen jälkeen, kun hän ryhtyi puhumaan.

– Hän on itse kertonut, että hänelle on jonkin aikaa ennen tekoa tullut jonkinlainen halu surmata joku ihminen. Sen tarkemmin meillä ei ole varmuutta siitä, miten kauan hän suunnitteli tätä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen sanoo.

Lasonen ampui Imatralla kolme satunnaista uhria, jotka olivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen sekä kaksi toimittajaa, Anne Vihavainen ja Katri Ikävalko.

Oikeus on päättänyt passittaa Lasosen mielentilatutkimukseen jo ennen oikeudenkäyntiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme