Mainos
Mainos

Iltalehti: Poliittisten päättäjien tappoa suunnitellutta motivoi kosto – ohjattiin hoitoon

Poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen kertoi Iltalehdelle, että poliisin paljastama iskusuunnitelma poliitikkoja vastaan sijoittui Pohjois-Suomeen.

–  Taustalla oli yhden henkilön suunnitelma ja henkilökohtaiseen elämään ja yritystoiminnan epäonnistumiseen liittyvä kostomotiivi, Kilpeläinen kertoi lehdelle.

Perjantaina julkisuuteen noussut poliitikkoja kohtaan suunnitteilla ollut isku onnistuttiin estämään vuoden 2012 tienoilla, Risikko sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina. Risikko ei ollut tuolloin sisäministeri, eikä häntä näin ollen myöskään erikseen informoitu tapauksesta.

Estetystä poliitikkoiskusta kertoi perjantaina poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Iskua hautoneella keski-ikäisellä miehellä oli toteuttamiskelpoinen hanke ja häneltä löytyi ase. Mies aikoi tappaa poliittisia päättäjiä.

Miehen suunnitelma kirjattiin yleisvaarallisen rikoksen valmisteluna, mutta hanke ei johtanut tuomioon tai esitutkintaan. Hänet ohjattiin terveydenhuollon viranomaisten huostaan.

Kilpeläisen mukaan joukkosurman suunnitteleminen ei ole poikkeuksellista. Tapauksia tulee julki muutamia vuodessa. Julkisuudessa oli esillä muun muassa tapaus, jossa kaksi henkilöä suunnitteli iskua Helsingin yliopistoon.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot