Mainos
Mainos

Iltalehti: Valtion virastossa vakava tietomurto - yritysten tietoja hakkereille

Useiden tuhansien suomalaisyritysten luottamukselliset tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin, kun hakkerit pääsivät käsiksi Innovaatiorahoituskeskus Tekesin tietojärjestelmiin. Vakavasta tietoturvarikoksesta uutisoi Iltalehti.

Helsinkiläinen akt-yritys oli Iltalehden tietojen mukaan jättämässä Tekesille omaa rahoitushakemustaan, kun se havaitsi ison tietoturva-aukon järjestelmissä. Anomusta tekevät henkilöt ryhtyivät testaamaan Tekesin tietoturvaa ja onnistuivat imuroimaan omille koneilleen Tekesin järjestelmästä muiden yritysten salaisia tietoja.

Työntekijät eivät uskaltaneet jättää oman yrityksensä anomusta, vaan ilmoittivat tietoturva-aukosta Tekesille. Tämän jälkeen kaksi työntekijöistä pidätettiin ja kolmas etsintäkuulutettiin.

Helsingin poliisi on vaitonainen tutkinnasta, mutta vahvistaa tutkivansa asiaa törkeänä petoksena.

- Petoksen tunnusmerkistö täyttyy myös silloin, jos erehdytetään tietojärjestelmää ja aiheutetaan vahinkoa, johtava rikostarkastaja Jukkapekka Risu totesi Iltalehdelle.

Tekesin mukaan tietoturva-aukko on nyt tukittu.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme