Mainos
Mainos

Imatralla jatketaan kriisiapua – kaupunginjohtaja: Nyt tarvitsemme yhteisöllisyyttä ja toinen toisiamme

Imatralla jatketaan kriisiavun antamista sitä tarvitseville viikonvaihteen kolmoissurmien takia. Samalla jatkuvat kolmoissurman tutkimukset.  

Kolme naista ammuttiin Imatran keskustassa ravintola Vuoksenvahdin edustalla puoliltaöin sunnuntain vastaisena yönä. Yksi uhreista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi muuta paikallisia toimittajia. Teosta epäillään 23-vuotiasta imatralaista miestä, jonka poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta.

Imatralla on tarjottu eilisestä lähtien kriisiapua sitä tarvitseville. Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että kriisiapua jatketaan myös tänään.

– Ihmiset, jotka sitä apua tarvitsevat ja kokevat tarvitsevansa, niin sitä apua myös saavat.

Kriisitukipiste avattiin Imatran keskustaan seurakunnantiloihin Olavinkadulle aikaisin sunnuntaina. Tänään apua saa vielä samasta paikasta. Lisäksi kriisiapua on annettu kävelevien partioiden voimin

– Ammattilaiset sitten harkitsevat tarvitaanko edelleen partioita kadulla ja perustetaanko seurakuntakeskukseen lisävoimia. Työ jatkuu asiantuntijavoimin.

Lintunen toteaa, että Imatran tapahtumat olivat niin järkyttäviä, että se koskettaa meitä kaikkia. Meneekin oma aikansa ennen kuin turvallisuudentunne palaa.

– On luonnollista, että ihmiset kokevat turvattomuutta. Imatra on kuitenkin ihan tyypillinen keskikokoinen kaupunki ja kun tällainen yksittäinen teko tapahtuu, niin sitä on erittäin vaikea ennaltaehkäistä tai estää.

Imatran kaupunginjohtaja sanoo, että nyt tarvitaan yhteisöllisyyttä.

– Nyt tarvitsemme yhteisöllisyyttä ja toinen toisiamme täällä. Asiasta kannattaa keskustella joko ammattilaisten kanssa tai perheen ja läheisten kanssa. Käydä tapahtumaa läpi. Elämä jatkuu normaalisti ja arkeen on palattava, Lintunen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme