Mainos
Mainos

Imatran joulukuinen veriteko käräjillä – poliitikko ja kaksi toimittajaa ammuttiin

Imatralaispoliitikon ja kaksi toimittajaa ampuneelle miehelle luetaan huomenna murhasyytteet Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

24-vuotias mies ampui viime joulukuussa Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilén-Jäppisen (sd.) ja kaksi paikallista toimittajaa ravintola Vuoksenvahdin edustalla. Mies ei tuntenut uhreja, vaan he valikoituivat poliisin mukaan sattumalta.

Mies on esitutkinnassa tunnustanut ampumisen. Poliisin mukaan hänellä ei ole ollut selkeää motiivia teolle. Poliisin mukaan syytetyllä oli kotoa lähtiessään ajatuksena ampua joku ja naiset olivat ensimmäiset, jotka hän tapasi paikalla.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana pitävänsä todennäköisenä, että ampumisten taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä.

Syytetty on ollut mielentilatutkimuksessa. Sen tulos tulee julkiseksi vasta oikeudenkäynnin aikana.

Poliisi: Syytetty anasti kiväärin tutultaan

Paikallislehti Uutisvuoksen mukaan Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan yhteistoimituksen toimittajat olivat lauantai-iltana teatterimatkalla Helsingissä. Seurueen palattua Imatralle noin yhdentoista aikaan illalla kaksikko liittyi Wilén-Jäppisen seuraan.

Lehden mukaan he siirtyivät yhdessä ravintola Vuoksenvahtiin.
Poliisi epäilee ampumisesta epäillyn miehen tulleen paikalle ravintola Vuoksenvahdin edustalle omalla autollaan, ottaneen aseen takakontistaan ja ampuneen naisia päähän ja keskivartaloon. Hän ampui neljästä viiteen laukausta.

Poliisi sai ilmoituksen aseen kanssa liikkuvasta miehestä puoliltaöin. Lähellä ollut poliisipartio pääsi nopeasti paikalle, mutta partion saapuessa paikalle uhrit olivat jo kuolleet.

Tekijä jäi paikalle odottamaan poliisia. Ase löytyi auton takakontista.
Ampumisessa käytetty kivääri on poliisin mukaan luvallinen, mutta syytetty oli anastanut sen. Poliisi on tutkinut, oliko asekaappi lukossa. Aseen omistaja ja syytetty ovat poliisin mukaan tuttuja keskenään. Aseen omistajaa ei epäillä mistään rikoksesta, poliisi kertoi viime joulukuussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme