Mainos
Mainos

Imatran kaupunginjohtaja valtuuston puheenjohtajasta: "Pidetty ihminen, kuolema vaikuttaa kaikkiin"

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on sanaton ja järkyttynyt tiedosta, että yksi Imatran ampujan uhreista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sd.).  

– Henkilökohtaisesti tunnen hänet erittäin hyvin, samoin nämä kaksi toimittajaakin tunnen. Puheenjohtaja on hyvin läheinen ihminen tässä työssä, ja hänen kanssaan olen monta vuotta työskennellyt, Lintunen kertoo STT:lle puhelimitse.  

– Todella järkyttävää, eikä siihen osaa sanoakaan mitään. Motiiveista yritin kuunnella, oliko kyseessä tarkoitushakuisuutta, mutta ilmeisesti ei ole ollut.  

Tapaus vaikuttaa kaikkiin imatralaisiin, Lintunen sanoo.  

– Valtuuston puheenjohtaja oli tunnettu ja pidetty ihminen, se varmasti vaikuttaa kaikkiin.

Lintusella ja Wilén-Jäppisellä piti olla maanantaina viikoittainen tapaaminen. Lintunen on jäämässä ensi vuonna eläkkeelle, ja uuden kaupunginjohtajan hakua oli määrä käsitellä yhdessä. Wilén-Jäppisen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anna Helmisen (kok.) oli määrä tavata asiasta tänään.  

– Kaupungin asioiden käsittelyä tragedian valossa pohditaan yhdessä, Lintunen sanoo.  
Mitä tehdään, tässä on vähän sanaton kaikkinensa. Istutaan porukalla alas ja mietitään yhdessä. Tämä on heidän läheisilleen kaikista surullisin asia. Nämä muut on muita asioita, mitkä hoidetaan aikanaan. Tragedia tämä on kaikille.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme