Mainos
Mainos

Imatran kolmoismurhasta epäillyllä tuomio tapon yrityksestä – löi pakenevaa uhria veitsellä kaulaan, rintaan ja selkään

Imatran kolmoismurhasta epäillyllä Jori Juhani Lasosella on tuomio muun muassa tapon yrityksestä vuonna 2013.

Lasonen tuomittiin 1.3.2013 Imatralla tapahtuneesta puukotuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta yhteensä kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lasonen löi toista miestä Rapalan kalapuukolla lähietäisyydeltä ainakin kerran kaulaan, kahdesti rintakehän alueelle sekä ainakin neljästi selkään. Selkään osuneet lyönnit Lasonen teki uhrin yrittäessä paeta tilanteesta.

Uhri sai hengenvaaralliset vammat.

Käräjäoikeus piti selvänä, että Lasosen on kaulaan kohdistamallaan veitsellä lyönnillään täytynyt käsittää, että hänen tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena on uhrin kuolema.

– Vakavammilta seuraamuksilta on vältytty lähinnä sattumanvaraisten seikkojen vuoksi, käräjäoikeus totesi.

Lasonen syyllistyi samana päivänä myös törkeään rattijuopumukseen. Poliisi pysäytti Lasosen yleisellä tiellä ja tämän veren alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen 1,36 promillea.

Lasonen oli myöntänyt syyttäjän toissijaisen syytteen törkeästä pahoinpitelystä mutta kiistänyt yrittäneensä tappaa uhria. Hän myös myönsi syytteen törkeästä rattijuopumuksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme