Mainos
Mainos

Imatran kolmoismurhista uutta tietoa: Ampuja on katunut tekoaan –”Paha mieli uhrien ja omaisten puolesta”

Rikoskomisario Saku Tielisen mukaan kolmen ihmisen murhasta epäillyn Jori Juhani Lasosen, 23, kuulustelut on käytännössä saatu tehtyä, ja jutun tutkinta on muutenkin loppusuoralla.

Jori Lasonen ei ole osannut kertoa mitään erityistä syytä siihen, miksi hän 3. joulukuuta ajoi Imatran keskustaan kävelykadulle ja ampui kolme ihmistä ravintola Vuoksenvahdin eteen.

– Taustalla on ollut mielenterveydellisiä syitä, kuten on aikaisemminkin kerrottu. Sitä kautta on tullut surmaamisajatuksia. Jonkinlainen tarve hänellä on tullut päästä pois siitä elämäntilanteesta, missä hän oli. Ikään kuin saada apua.

Lasonen ampui Imatralla kolme satunnaista uhria, jotka olivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen sekä kaksi toimittajaa, Anne Vihavainen ja Katri Ikävalko.

Tuli mahdollisuus toteuttaa teko

Ajatus jonkun surmaamisesta tuli hänen mieleensä muutama viikko ennen tekoa. Ampumista edeltävänä iltana hänen saatavillaan oli ase, metsästyskivääri, mikä saattaa poliisin mukaan selittää sitä miksi hän ryhtyi tekoon juuri kyseisenä iltana.

– Ehkä siinä taustalla on ollut se, että hänellä oli juuri silloin tullut mahdollisuus toteuttaa tämä teko, Tielinen muotoilee.

Tielinen ei kerro, kenen asetta ampuja käytti. Hän ei kuitenkaan saanut sitä keneltäkään, vaan hän oli ottanut sen omin luvin.

Yritti jatkaa ampumista?

Poliisin tutkimuksissa on tullut ilmi, että Lasonen mahdollisesti pyrki jatkamaan ampumista Imatran keskustassa. Ammukset kuitenkin loppuivat ja hän tämän todettuaan rauhassa odottamaan poliiseja.

– Valvontakamerakuvissa näyttää siltä, että hän olisi asetta nostanut ampuma-asentoon vielä senkin jälkeen, kun patruunat loppuivat. 

Ketään tiettyä henkilöä hän ei kuitenkaan vaikuta osoittaneen.

Huono omatunto teon jälkeen

Tielisen mukaan Lasonen on osoittanut katumusta.

– Ensimmäisissä kuulusteluissa, kun hän rupesi puhumaan, hän sanoi että hänelle oli teon jälkeen tullut paha mieli tai huono omatunto uhrien tai heidän omaistensa puolesta. Hän oli ollut teon jälkeen vähän katuvainen.

Oikeus on passittanut Lasosen mielentilan tutkittavaksi. Syytteet jutussa on nostettava 17. maaliskuuta mennessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme