Mainos
Mainos

Imatran kolmoissurmasta epäilty puhui vihdoin poliisille

Imatralla noin kaksi viikkoa sitten tapahtuneesta kolmoissurmasta epäilty 23-vuotias Jori Juhani Lasonen on vihdoin puhunut kuulusteluissa. Mies ei ole aiemmin vastannut poliisin esittämiin kysymyksiin.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että kuulusteluissa ei ole selvinnyt juurikaan mitään sellaista, mikä ei olisi ollut poliisin tiedossa jo aiemmin.

– Hän on tapahtumia vähän valottanut omasta näkökulmastaan. En lähde niistä (asioista) sen enempää julkisuuteen kertomaan.

– Hyvin pitkälti hän kertoi omalla suullaan asioita, jotka jo käytännössä tiedettiin.

Poliisilla ei ole tiedossa, miksi Lasonen oli puhumatta yli viikon ajan, tai miksi hän nyt päätti puhua kuulustelijalle.

– En osaa sanoa syitä sille. Poliisi on kuitenkin tietysti tyytyväinen siihen, että hän päätti puhua, oli syy sitten mikä tahansa, Tielinen kommentoi.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi tulee kuulustelemaan Lasosta mahdollisesti vielä tapaukseen liittyvien yksityiskohtien osalta. Tielisen mukaan poliisi kuitenkin harkitsee, kuinka paljon tapahtumien kulussa on enää tarkennettavaa. Suuria paljastuksia tuskin on luvassa, Tielinen summaa.

Epäillyn kertomukset tukevat poliisin arvioita motiivista

Poliisi on aiemmin kertonut, että Lasosen taustalla on mielenterveyteen ja syrjäytymiseen liittyviä merkkejä. Näiden yksityiskohtien on uskottu liittyvän Lasosen mahdollisiin motiiveihin.

– Epäillyn omatkin kertomukset tukevat sitä, mitä aiemmin teon mahdollisista syistä tiedotettiin. En lähde tarkemmin kertomaan, mitä hän on omasta terveydentilastaan kertonut. Hänen kuulustelukertomuksestaan esiin tulevat seikat vastaavat kuitenkin pitkälti sitä, mitä poliisin tiedossa oli jo aiemmin ja mitä epäiltiin motiiveiksi.

Tielisen mukaan poliisi tai syyttäjä eivät vaadi epäillylle mielentilatutkimusta esitutkintavaiheessa.

– Esitutkinnalle ei ole varattu hirveästi aikaa, jos huomioidaan kaikki loppulausuntoihin ja syyteharkintaan kuluva aika. Tutkinnan tulisi olla helmikuun alkuun mennessä valmis. Poliisi tai syyttäjä tuskin ryhtyvät sellaista asiaa esitutkinnan aikana ajamaan. Se on epäillystä ja hänen avustajastaan kiinni, jos he sellaista tahtovat.

Lasosta epäillään sunnuntain vastaisena yönä 4. joulukuuta Imatralla tapahtuneesta kolmoissurmasta, jossa ammuttiin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi toimittajaa. Kaikki uhrit olivat naisia. Naiset ammuttiin ravintolan edustalle.  

Lasosella on aiempaa rikostaustaa. Hänet on tuomittu muun muassa tapon yrityksestä sen jälkeen, kun hän puukotti toista miestä kaulaan vuonna 2013. Lisäksi hän on saanut lokakuussa 2015 häädön asunnostaan. Isännöitsijän mukaan mies oli tehnyt ilkivaltaa ja huudattanut musiikkia asunnossaan.

Lasosen kuulusteluista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme