Mainos
Mainos

Imatran kolmoissurman uhrit olivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi toimittajaa

Poliisi on kertonut lisätietoja Imatran ampumisen uhreista. 

Yksi kuolleista oli Imatran kaupungivaltuuston puheenjohtaja. Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen vahvistaa, että kyseessä on Imatran kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sdp). 

Kaksi muuta ammuttua naista olivat toimittajia. Kaikki kolme kuuluivat samaan seurueeseen. Poliisilla on tiedossa, mistä mediasta toimittajat olivat. Poliisi ei kuitenkaan anna tietoa julkisuuteen, koska haluaa antaa omaisille suruaikaa.  

Poliisin mukaan uhrit olivat syntyneet vuosina 1963, 1964 ja 1980. 

Poliisin mukaan uhrit menehtyivät tapahtumapaikalle välittömästi. Poliisin mukaan motiivia ei tällä hetkellä tiedetä, mutta se ei tiettävästi ollut poliittinen.

- Hänen (epäillyn) poliittisesta ajattelusta en tässä vaiheessa pysty sanomaan mitään, tutkinnanjohtaja Saku Tielinen sanoi.

Poliisin mukaan motiiviin ei tiettävästi liity myöskään ääriajattelua. 

Poliisin mukaan Imatran epäillyllä ampujalla on selvästi ollut surmaamistarkoitus. Uhrit kuitenkin valikoituivat sattumanvaraisesti. Ampuja ei tuntenut uhreja. 

Ase oli luvallinen metsästyskivääri, joka ei kuulunut ampujalle. Laukauksia ammuttiin poliisin arvion mukaan neljästä viiteen. Tämänhetkisen tiedon mukaan tekoon ei liity muita epäiltyjä. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme