Mainos
Mainos

Insesti-isä kertoi oikeudelle tarinan poppamiehestä Burkina Fasossa - ”Minun piti joko tappaa tyttäreni tai maata hänen kanssaan”

Insestin tunnustaneen isän kuuleminen sai erikoisen käänteen, kun asianajaja kysyi syytä hyväksikäyttöön. Tytär kuunteli selityksiä burkinafasolaisesta poppamiehestä pää painuksissa.

Isä pahoitteli useasti tekoaan ja pyysi sitä myös anteeksi.

–  Kadun sitä todella. Mutta se on tapahtunut, ja sille ei voi enää mitään, hän sanoi levittäen käsiään.

Asianajaja Kari Eriksson pyysi isää kertomaan saman tarinan Burkina Fasossa tavatusta miehestä kuin hän on kertonut esitutkinnassa.

– Minä menin ensin käymään Norsunluurannikolla ja puhuin siitä, miten voisin tulla rikkaaksi. Minulle sanottiin, että jos menet Burkina Fasoon ja osaat tulla toimeen ihmisten kanssa, sinulle annetaan neuvoja.

Kahdella neuvolla rikkaaksi

Hän kertoi löytäneensä Burkina Fasosta, isänsä kotimaasta miehen, joka rahaa vastaan antoi kaksi neuvoa, miten tulla rikkaaksi.

– Tapasin tällaisen herran, joka sanoi että voi tehdä minusta rikkaan. Ja minä luotin häneen. Ja siitä se alkoi.

– Mies kertoi minulle, että on kaksi tapaa. Henkilö joka annetaan tai uhrataan, hänen täytyy kuolla. Ja sitten hän sanoi, että on toinenkin tie tai väylä. Se ei ole kovin monimutkainen. Riittää, että sinä makaat tämän henkilön kanssa. Minä sanoin sitten, että makaan tämän henkilön kanssa, se onnistuu. Valitsen sen.

Hän palasi kotiin ja toteutti suunnitelmansa, pesi tyttärensä saamansa amuletin avulla ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen.

Rikkauksia ei kuitenkaan kuulunut.

– Minä soitin hänelle, että milloin se alkaa tapahtua, milloin minä voisin saada likviditeettiä. Mutta hän sanoi, ettei auta muuta kuin odottaa. Minä odotin ja odotin, ja sitten minä hermoistuin häneen ja katkaisin suhteen.

"Mitä ajattelet toiminnastasi?"

Poppamiestarina oli raskasta kuultavaa tyttärelle ja hänen tukijoukoilleen. Puolustusasianajaja Kari Eriksson on kertonut, että aikoo pyytää päämiehensä määräämistä mielentilatutkimukseen.

Tytär ja isä ovat eri mieltä useista juttuun liittyvistä yksityiskohdista, esimerkiksi hyväksikäytön alkamisajankohdasta ja kodin nukkumisjärjestelyistä. Oikeus puntaroi tämän päivän jälkeen, kumman kertomus tapahtumista on uskottava.

Puolustusasianajaja Eriksson kysyi mieheltä myös, mitä hän ajattelee toiminnastaan tällä hetkellä, kun Burkina Fasosta saatu resepti ei toiminutkaan.

– Toiminta on ollut todella huonoa. Jos minua pyydettäisiin tänään aloittamaan uudelleen se sama, en missään nimessä tekisi sitä.

Vuosikauden Suomessa asunutta ja lautamiehenäkin toiminutta miestä kuultiin insestioikeudenkäynnissä ranskan kielen tulkin välityksellä.

– Hyvät oikeuden jäsenet, olen ollut sairaana ja siitä johtuen minun kielitaitoni on heikentynyt. Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme