Mainos
Mainos

Insestin uhri kertoi itsemurha-aikeistaan itkien oikeudelle: "En voinut lapsena luottaa kehenkään"

Uhria kuultiin Oulun insestioikeudenkäynnissä lyhyesti vain niiltä osin kuin osapuolet ovat teonkuvauksesta erimielisiä.

Tyttären mukaan hyväksikäyttö toistui kerran viikossa, myöhemmin useammin. Isä ja tytär nukkuivat lopulta samassa huoneessa, tätä järjestelyä isä selitti aborteista tyttärelleen aiheutuneilla peloilla.

– Hän selitti äitipuolelle, että koska minä näen niin paljon painajaisia niin on parempi, että hän nukkuu samassa huoneessa.

Tytär kertoi oikeudelle, miten ei voinut lapsuudessaan luottaa keneenkään.

– Isäni osasi erittäin hyvin puhua ihmisten kanssa. En halunnut joutua sellaiseen tilanteeseen, missä sanottaisiin että valehtelen.

Tytär: Isä antoi luvan pitää yhden lapsista

Hän suri menetettyjä lapsiaan, vaikka ne olivat saaneet alkunsa hänen oman isänsä kanssa. Kun tytär oli 16-vuotias, isä antoi luvan pitää yhden lapsista.

– Hän sanoi, että olen tarpeeksi kypsä ja vanha siihen, että voin pitää tämän lapsen.

Isä oli mukana jopa vastasyntyneen hoidossa, jottei tyttö puhuisi kenellekään.

– Joka kerta hän on ollut mukana. Hän on tiennyt, mitä hän tekee minulle. Minä olen tiennyt, mitä hän tekee minulle. Totta kai on pitänyt joku selitys keksiä.

Isän mukaan hän ei ole 11-vuotiaana tytöltä abortoidun sikiön isä. Tyttären mukaan kaikki lapset ovat olleet varmuudella isän.

– Hänen ne ovat. Hän tietää sen erittäin hyvin.

Tytär murtui kyyneliin vastatessaan asianajajansa kysymyksiin tekojen psyykkisistä vaikutuksista hänen elämäänsä.

– Olen yrittänyt kuristaa itseäni. Olen yrittänyt särkylääkkeillä, alkoholilla, moneen otteeseen olen miettinyt korkeista paikoista hyppäämistä. Mahdollisimman nopeaa ja kivutonta kuolemaa.

Isän asianajajan kysyessä yksityiskohtaisia kysymyksiä lapsuudesta Norsunluurannikolla tytär korotti ääntään.

– Miten te voitte esittää minulle tuollaisen kysymyksen? Olen ollut 4-vuotias.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme