Mainos
Mainos

Insestin uhri Marlene ei yllättynyt isänsä tunnustuksesta: "Ei se tuo menetettyjä vuosia takaisin"

Isänsä hyväksikäytön uhri Marlene ei yllättynyt kuultuaan, että hänen isänsä aikoo tunnustaa tekonsa oikeudessa. Suurta lohtua tietoa ei tuonut.

– Ennemmin ja myöhemmin se on pakko myöntää, oikeus tapahtuu, ei sitä voi pimitellä vuosien ajan. Totta kai se vähän lämmittää mutta eipä se paljoa tuo menetettyjä vuosia takaisin, Marlene kertoi oikeusistunnon tauolla MTV Uutisille.

Marlene halusi, että hänen isänsä tapausta käsitellään julkisesti ja sai tahtonsa läpi. Miehen epäillään käyttäneen tytärtään hyväksi, kun tämä oli lapsi. Nyt 26-vuotiaan Marlenen mukaan hän muun muassa joutui tekemään alaikäisenä useita abortteja. Naisen mukaan hyväksikäyttö alkoi 9-vuotiaana vuonna 1999, ja 17-vuotiaana hän kertoo saaneensa isälleen lapsen.

– Tämmöisiä asioita ei pidä pitää salassa, ne on vakavia ja arkaluontoisia, mutta myös sellaisia, joita pitää hoitaa. Niitä ei voi jättää nurkkaan pölyttymään ja ajatella, että mennään vuodesta eteenpäin ja oikeutta ei haeta.

Hän avasi suunsa, koska haluaa auttaa muita hyväksikäytettyjä lapsia ja aikuisia.

– Rohkeasti vaan, ei tarvitse häpeää tuntea, koska se on toisen ihmisen teko, ei sinun teko.

Marlenen mukaan hän ei kuitenkaan jaksanut käydä oikeutta asiasta hyväksikäytön aikana. Viimeisin epäilty teko on vuodelta 2008.

– Olen ollut yksin, kasvattanut itseni, kasvattanut mahtavan pojan. Silloin ei riittänyt voimat käydä asiaa läpi.

Viime yönä uni ei tullut silmään.

– En nukkunut yöllä olleenkaan, jännitys oli suuri. En ole ensimmäinen, enkä viimeinen, mutta jos on minusta kiinni, että tämmöisiä asioita saa vähemmäksi niin totta kai.


MTV Uutiset tapasi Marlenen jo oikeudenkäyntiä edeltäneenä päivänä:


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme