Mainos
Mainos

Internetosoitteiden myyntiä tutkitaan törkeänä petoksena

Poliisi tutkii internetosoitteiden markkinointia törkeänä petoksena. Suomalaisille yrityksille ja yhteisöille on kaupiteltu niiden omien internetosoitteiden kansainvälisiä muotoja harhaanjohtavin ja väärin tiedoin. Kaupitelluissa muodoissa on ollut kansainvälinen pääte, kuten esimerkiksi com tai org.

Kaupittelua on tehty Propoor Oy:n ja useiden muiden yritysten nimissä. Rikoksia on tehty eri puolilla maata. Toiminta on alkanut vuonna 2008 ja jatkunut tämän vuoden loppuun saakka.

Markkinoinnissa on annettu ymmärtää, että internetosoitteita voitaisiin osoittaa toisen yhtiön tai henkilön käyttöön. Samalla on uskoteltu, että ulkopuoliset tahot ovat halunneet yrityksen osoitteen itselleen, ja että yhteisön ulkomainen internetosoite voidaan linkittää aikuisviihdeosoitteeseen.

Kansainvälisiä päätteitä on markkinoitu 195 euron vuosihinnalla. Satoja yrityksiä tai yhteisöjä on joutunut petollisen markkinoinnin kohteeksi. Toiminnalla saatu taloudellinen kokonaishyöty ylittää miljoona euroa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme