Mainos
Mainos

Intiimiviestejä lähettänyt naisjohtaja pidätetty virasta

Kuopion kaupungin vapaa-ajankeskuksen toimialajohtaja Jaana Vasankari on pidätetty väliaikaisesti virantoimituksesta, kertoo Savon Sanomat.

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen perustelee päätöstään sillä, että lähestymiskieltokohun yhteydessä esiin tulleilla seikoilla voi olla vaikutusta Vasankarin edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä asianmukaisesti.

Kuopion kaupunki ei anna asiasta tässä vaiheessa enempää tietoa. Asia on menossa Kuopion kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Vasankari määrättiin maanantaina lähestymiskieltoon alaiselleen lähettämien ja häiritseviksi epäiltyjen noin 2000 viestin takia. Hakijana oli vapaa-ajankeskuksessa työskentelevä mies.

Osa viesteistä oli sähköposteja, osa tekstareita. Hakijan mukaan esimiesasemassa ollut nainen myös soitteli hänelle. Miehen mukaan suuri osa viesteistä oli intiimejä. Mies on ollut asian takia sairauslomalla.

Toimialajohtaja myönsi käräjäoikeuden istunnossa puhelut ja viestit. Hän kuitenkin piti viestien sisältöä työhön liittyvänä. Käräjäoikeus puolestaan piti uskottavana, että valtaosa yhteydenotoista ei ollut työn kannalta tarpeellisia.

Käräjäoikeus myös totesi, että johtajan on täytynyt ymmärtää, että mies on kokenut päivittäiset lukuisat yhteydenotot painostavina.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme