Mainos
Mainos

Irakilaisten laiton tuominen Suomeen toi tekijöille vankeutta

Helsingin hovioikeus on pitänyt pääosin voimassa tuomiot jutussa, jossa oli kyse laajasta laittoman maahantulon järjestämisestä Suomeen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime heinäkuussa kaikkiaan 11 ihmistä, joista seitsemän valitti hovioikeuteen.  

Oikeuden mukaan tuomitut toivat yhteensä lähes 50 irakilaista laittomasti Ruotsin kautta Suomeen huhti-syyskuussa 2015. Maahantuontikertoja oli kaikkiaan 16. 

Sekä hovioikeus että käräjäoikeus katsoivat, että ihmisiä oli tuotu maahan palkkiota vastaan osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. 

Ahmad Alshamaa, 44, sai kolme vuotta, Yaseen Faed Shakir, 46, kaksi vuotta ja Mohammed Salem Mahmoud, 43, kaksi vuotta törkeistä laittoman maahantulon järjestämisistä. Muista tuomituista yksi sai sakkoja ja loput pisimmillään yli vuoden vankeustuomioita.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot