Mainos
Mainos

IS: Alikersantti punki teltassa lusikka-asentoon naisalokkaan kanssa – tuomio tuli

Alikersanttina Kainuun prikaatissa toiminut mies on tuomittu sakkorangaistukseen palvelusrikoksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan oululaismies oli yrittänyt vetää naisalokasta itseään vasten, kun kaksikko yöpyi teltassa maastoharjoituksen vartiovuoron päättymisen jälkeen heinäkuussa 2016. Lähentely oli alkanut vartti sen jälkeen, kun naispuolinen alokas oli tullut teltalle vartiovuorostaan. Alokas ja alikersantti nukkuivat vierekkäin, ja mies oli lähentynyt naisen takapuolta etumuksellaan ja pitänyt samalla naisen lantiosta kiinni. Ilta-Sanomien mukaan kumpikin oli omassa makuupussissaan.

Nainen oli painanut esimiestään kauemmaksi. Mies poistui teltasta hetkeksi mutta lähentely jatkui myöhemmin naisen kieltäytymisistä huolimatta.

Lehden mukaan alokas oli nukahtanut ja havahtunut siihen, kun alikersantin käsi makaa hänen päällään. Tämän jälkeen nainen siirtyi loppuyöksi ulos.

Mies tunnusti palvelurikoksen, mutta kiisti ahdistelun ja väitti toimineensa unessa. Ahdistelija tuomittiin maanantaina Kainuun käräjäoikeudessa 300 euron sakkoihin palvelusrikoksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hän maksaa uhrilleen lisäksi 800 euroa korvauksia ja vastaajan asianajakuluja 415 euroa. Päiväsakkoja määrättiin maksettavaksi syyttäjän vaatimusta isompi määrä, 50, sillä lähentelijä oli alokkaaseen nähden esimiesasemassa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme