Mainos
Mainos

IS: Asianajajaa syytetään salakatselusta – kamera kuvasi alivuokralaisen elämää

Pääkaupunkiseudulla asuvaa asianajajaa vastaan on nostettu syyte salakatselusta, kertoo Ilta-Sanomat.

Epäilty on noin 45-vuotias mies. Epäillyn rikoksen uhri on miehen alivuokralaisena vuonna 2014 asunut henkilö.

Uhri havaitsi vajaan vuoden asumisen jälkeen oleskelutilan katon rajasta verhotangon päästä WLAN-reitittimeksi luulemansa laitteen. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljasti laitteen antennilla varustetuksi langattomaksi valvontakameraksi. Uhri kertoi Ilta-Sanomille, että kamera oli piilotettu taitavasti, mutta pimeässä hehkuva punainen valo kavalsi laitteen.

Syytteen mukaan kameralla pystyi kuvaamaan asuntoa laajasti, sillä sen kuvausalueella olivat muun muassa uhrin makuuhuoneen oviaukko sekä eteinen, josta oli pääsy suihku- ja wc-tiloihin.

Uhrin tietojen mukaan kamera lähetti reaaliaikaista kuvaa asianajajan puhelimeen.

Asianajaja kiistää syytteet ja kertoo taustalla olevan hänen ja entisen alivuokralaisen välinen riita-asia. Hänen mukaansa hän joutui häätämään alivuokralaisen riidan päätteeksi, minkä jälkeen alivuokralainen teki hänestä tutkintapyynnön poliisille.

Juttua ja jutun otsikkoa korjattu 20.2. kello 16.49: Aiemmin artikkelissa ja artikkelin otsikossa kerrottiin virheellisesti, että syytteen mukaan kamera olisi kuvannut alivuokralaisen makuuhuonetta. Syytteen mukaan kamera kuvasi kuitenkin asunnon eteistä, josta on pääsy WC- ja kylpyhuonetiloihin, oleskelu- ja ruokailutilaa sekä alivuokralaisen makuuhuoneen oviaukkoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme