Mainos
Mainos

IS: Entinen vanki Fouganthine vaatii valtiolta 30 000 euron korvauksia

Entinen elinkautisvanki Nikita Fouganthine vaatii valtiolta 30 000 euron korvauksia, kertoo Ilta-Sanomat. Hän on jättänyt haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Rikosseuraamusvirasto on Fouganthinen mielestä toiminut virheellisesti siten, että hänen pääsemisensä ehdonalaiseen vapauteen viivästyi yli seitsemällä kuukaudella.

Åmselen kolmoismurhasta elinkautisen saaneen Fouganthinen piti päästä ehdonalaiseen viime vuoden heinäkuussa. Suunnitelmiin tuli muutos, kun Fouganthine lähti valvotusta koevapaudesta omille teilleen ja huristeli pohjoiseen päättyneen matkansa aikana anastetulla autolla ja ilman ajokorttia poliisia karkuun.

Rikosseuraamusvirasto pyysi hovioikeutta käsittelemään ehdonalaista vapautta koskevan asian uudelleen, ja hovioikeus kumos aiemman päätöksensä. Korkein oikeus taas määräsi Fouganthinen vapautettavaksi. Sen mielestä koevapaudessa tehdyt rikokset olivat elinkautisen tuomion tuoneisiin verrattuna erilaatuisia ja lieviä.

Yli 20 vuotta vankilassa istuneelle Fouganthinelle koitti lopulta vapaus helmikuussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme