Mainos
Mainos

IS: Hartolassa karmea henkirikos – riita alkoi lihapullista

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on käsitellyt tänään poikkeuksellisen raakaa henkirikosjuttua, kertoo Ilta-Sanomat.

Syyttäjä vaatii vuonna 1966 syntyneelle paikkakuntalaiselle miehelle elinkautista rangaistusta murhasta. Mies surmasi kotiinsa kutsumansa vuonna 1959 syntyneen miehen tammikuussa.  Miehet olivat tutustuneet toisiinsa Heinolassa sijaitsevassa ravintolassa aiemmin samana päivänä. 

Kaksikko oli ajanut Heinolasta taksilla Hartolaan syytetyn asunnolle. Asunnolla kaksikko oli ryhtynyt aterioimaan yhdessä. Syytetty kertoi tapahtumien käynnistyneen lihapullien syönnistä. Syytetyn mukaan vieras oli uhannut isäntää veitsellä.

Mies tappoi uhrinsa käyttäen mm. haarukkaa, saksia, ruuvitalttaa ja keittiöveistä. Lisäksi hän tunki uhrinsa kurkkuun pariston ja sitoi tämän metallisella asennusnauhalla.

Syytetty pitää tekoa hätävarjelutilanteessa syntyneenä tappona, mutta syyttäjän mielestä teko on raakuuden ja julmuuden vuoksi murha, Ilta-Sanomat kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme