Mainos
Mainos

IS: Huijari löysi pankin järjestelmästä aukon - siirsi itselleen yli 700000 euroa

44-vuotias mies oli löytynyt marraskuussa 2013 Osuuspankin järjestelmästä aukon, jonka avulla hän oli pystynyt siirtämään lähes 770 000 euroa toisille tilelleen.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli tehnyt verkkopankin keutta arvopaperikauppaa niin sanotuilla warranteilla. Hän oli tehnyt muutamassa päivässä 37 ostotoimeksiantoa, jotka tulivat veloitettavaksi vasta muutamia päiviä myöhemmin. Miehen tilillä ei kuitenkaan ollut siinä vaiheessa rahaa toimeksiantojen maksamiseen. 

Tapauksessa oli mahdollisesti käytetty samanaikaisesti kahta toimeksiantoa eri päätteillä, mitä kyseisen pankin silloinen järjestelmä ei olisi osannut huomioida.

Mies oli onnistunut siirtämään veloitustililtä yhteensä 765 000 euroa toiselle tililleen. Tämän tilin kautta jatketut arvopaperikaupat olivat kuitenkin epäonnistuneet ja mies oli menettänyt kaikki varansa. 

Toimeksiantoja oli jäänyt maksamatta lähes 924 000 euroa. Helsingin OP Pankki kärsi asiassa vahingon ja joutui korvaamaan kauppahinnan toisille osapuolille. 

Espoon käräjäoikeus tuomitse miehen perjantaina törkeästä maksuvälinepetoksesta vuoden vankeuteen ja korvaamaan pankille 923 939 euroa sekä oikeudenkäyntikulut. Mies oli tuomittu jo aiemminkin vastaanlaisista teoista. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme