Mainos
Mainos

IS: Koevapaudessa ollutta vankia epäillään raiskauksesta

Taposta ja törkeistä huumausainerikoksista tuomittu vanki ehti olla valvotussa koevapaudessa alle kaksi viikkoa, uutisoi Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomien mukaan Sisä-Suomen poliisi tutkii törkeää raiskausta, jonka tekijäksi epäillään 57-vuotiasta, vankilasta valvottuun koevapauteen päässyttä miestä.

Lehden mukaan mies ehti olla koevapaudessa alle kaksi viikkoa, kun hänet otettiin kiinni raiskausepäilyn takia. Mies on aikaisemmin tuomittu taposta ja törkeistä huumausainerikoksista. Nyt mies istui vankilassa tuomiota huumerikoksista.

Tutkinnassa olevan raiskauksen epäillään tapahtuneen Kuhmoisissa elokuun loppupuolella. Poliisi kertoo Ilta-Sanomille, että uhri oli aikuinen ja tekijälle tuntematon.

Vangin on mahdollista päästä koevapauteen kuusi kuukautta ennen kuin hän muutoin vapautuisi. Koevapauteen valitaan vankeja, jotka sitoutuvat muun muassa päihteettömyyteen.

Ilta-Sanomien mukaan tämä on kuitenkin jo toinen kerta, kun miehen epäillään syyllistyneen rikoksiin vapauduttuaan. Vuonna 2006 hänet tuomittiin taposta yhdeksän vuoden vankeuteen. Vankilasta hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen tammikuussa 2011.

Jo saman vuoden joulukuussa hänet vangittiin uudestaan huumerikoksista. Koska hän oli ehdonalaisen koeajalla, tappotuomion jäännösrangaistus tuli täytäntöön. Siitä ja huumerikoksista tuli yli kuuden vuoden tuomio, josta hän nyt pääsi valvottuun koevapauteen hetkeksi ennen uuttaa rikosepäilyä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme