Mainos
Mainos

Kuubalaislentopalloilijoiden raiskausepäily: Kaikki neljä vapautumista vaatineet pidetään vangittuna

Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli tänään neljän raiskauksesta epäillyn kuubalaislentopalloilijan vaatimusta päästä vapauteen. Kaikkien anomus hylättiin.

Kuudesta raiskauksesta epäillystä kuubalaislentopalloilijasta neljä valitti vangitsemisestaan. Käräjäoikeus päätti tänään jatkaa kaikkien neljän vangitsemispäätöstä.

Vagitsemisestaan valittivat Dariel Miranda AlboOsmany Santiago Uriarte Mestre, 21, Abraham Alfonso Gavilan ja Rolando Cepeda Abreun, 27.

Albon asianajaja Pirkka Lappalainen kertoi Ilta-Sanomille uskovansa, että hänen päämiehensä tullaan ensi viikolla vapauttamaan dna-tutkimusten valmistumisen myötä.

Rikoskomisario ja tapauksen tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan jokainen on vastustanut vangitsemispäätöksen jatkamista. Hän kuitenkin korosti, että tämä on eri asia kuin se, että kiistäisi rikoksen tai tapahtumaketjun.  

Keskiviikkona käräjillä puntaroidaan viidennen pelaajan vangitsemisen edellytyksiä.  

Tutkinta loppusuoralla

Kuuban lentopallomaajoukkue oli saapunut Tampereelle pelaamaan Maailmanliigan otteluita. Epäilty törkeä raiskaus tapahtui poliisin mukaan joukkueen majapaikassa, joka oli hotelli Ilves. Tapauksen johdosta vangittiin viime viikolla kaikkiaan kuusi pelaajaa.

Länsipuro sanoi, että tapahtumien kulku on jo poliisille "kohtuullisen selvä" ja tähän on päästy erilaisilla tutkinnan menetelmillä. Hän ei yksilöinyt, mitä poliisilla on ja mitä ei. 

– Kyllä meillä (esitutkinnassa) se tapahtumien kulku on aika lailla selvä. Sitten onkin käräjäoikeuden ja syyttäjän tehtävä aikanaan arvioida, minkälaisiin rikoksiin ja minkä tasoisiin tekoihin kukin on mahdollisesti syyllistynyt ja mahdollisesti saa rangaistusta.  

Tutkinta on loppusuoralla ja kuulustelut "koko lailla suoritettu".  

– Nyt vaan esitutkintaa viimeistellään ja lausuntoja odotellaan.  

Teknisen rikostutkinnan tulokset eivät myöskään ole valmistuneet. Poliisin tavoitteena on saada esitutkinta päätökseen heinäkuussa.  

Vaikka useat Kuuban maajoukkuepelaajat jäivät rikosepäilyn vuoksi jumiin Suomeen, Kuuba on osallistumassa Rion olympialaisten lentopalloon. Kisoihin joukkue menee vaihtuneella valmennusjohdolla. Valmennuskaksikko sai muun muassa OnCuba-lehden mukaan potkut Suomen-matkan skandaalin jälkeen.

Mahdolliset syytteet tapauksessa on nostettava viimeistään 26. elokuuta.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme