Mainos
Mainos

IS: Mies aiheutti raiskauksessa naiselle elinikäiset vammat - 10 vuotta vankeutta

23-vuotias mies on tuomittu 10 vuodeksi vankilaan törkeästä raiskauksesta ja tapon yrityksestä. Ilta-Sanomien mukaan lahtelaismies tuomittiin tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Mies määrättiin myös maksamaan samanikäiselle uhrilleen 310 000 euron haitta- ja kärsimyskorvaukset. Mies aiheutti uhrille vammoja toteuttamalla lehden mukaan pitkäaikaisen seksuaalisen fantasiansa kuristamalla naista seksuaalisen kanssakäymisen yhteydessä yllättäen noin viiden minuutin ajan. Nainen vastusti tekoa koko ajan.

Naiselle aiheutui hapenpuutteesta johtuen pysyvä, laaja-alainen molemminpuolinen erittäin vaikea aivovamma. Nainen joutuu loppuelämänsä elämään toisen ihmisen avun varassa.

Nainen ja mies eivät tunteneet entuudestaan. Lahtelaismies myönsi törkeän raiskauksen ja törkeän pahoinpitelyn, mutta kiisti tapon yrityksen. Hän oli mielentilatutkimuksen mukaan tekohetkellä syyntakeinen.   

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme