Mainos
Mainos

IS: Mies houkutteli naispuolisen naapurinsa asuntoon tietokonepulman nojalla – hyökkäsi kimppuun vasaran kanssa

Mies houkutteli naispuoleisen naapurinsa asuntoonsa keksityn tietotekniikkapulman nojalla ja hyökkäsi tämän kimppuun vasaran kanssa viime vuoden lokakuussa. Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa tammikuussa käsitellystä tapauksesta uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan nainen kertoi oikeudessa, että tapahtumaketju sai alkunsa, kun hänen ovikellonsa soi lokakuisena iltana. Oven takana oli ollut alkoholille tuoksuva mies, joka oli kertonut tarvitsevansa apua tietokoneongelman kanssa.

Nainen kertoi oikeudessa päättäneensä auttaa miestä hyvää hyvyyttään. 

Miehen asunnolla mies ohjasi naisen makuuhuoneeseen ja hyökkäsi tämän kimppuun vasara kädessä. Lehti kertoo naisen yrittäneen torjua vasaraniskuja ja kysyneen mieheltä, miksi mies halusi tappaa hänet. Mies oli perustellut käytöstään "naisen kaipuulla" ja jatkanut lyömistä.

Naisen mukaan mies oli lyönyt häntä 15-20 kertaa ennen kun hän pääsi pakenemaan naapuriin.

Nainen sai välikohtauksessa kallonmurtuman ja kallonsisäisen verenvuodon ja hänet jouduttiin leikkaamaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

Ilta-Sanomat kertoo, että mies ei ole osannut antaa teolleen selitystä. Miehen itsensä mukaan hän oli kokenut humalasta johtuvan ”mustan hetken”.

Mies tuomittiin tapon yrityksestä kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Mies valitti tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen, joka päätti tiistaina, että miestä päästetä vapaaksi tämän vaatimusten mukaisesti. Mies oli perustellut vapauttamistaan muun muassa sillä, että hän on ”tavanomaista työ- ja opiskeluelämää viettävä mies”. Hovioikeuden tulevassa käsittelyssä mies vaatii rangaistuksensa alentamista korkeintaan törkeään pahoinpitelyyn, Ilta-Sanomat kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme