Mainos
Mainos

IS: Mieshieroja paineli naisten rintoja ja sukuelimiä, väitti akupunktiohoidoksi – tuomio tuli

Naisia hieronut 61-vuotias mies on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa sakkoihin kolmesta kunnianloukkauksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Miehen kolme 30–45-vuotiasta asiakasta kertoivat, että he olivat joutuneet riisuutumaan alasti hierojan käsittelyssä. Mies oli riisunut naisista kaksi itse. Lehti kertoo, että jutussa todistajana kuultu hieronnan opettaja kertoi, ettei hierojan käyttämä riisuttaminen ole missään hoidoissa perusteltua. 

Asiakkaat kertoivat, että mies oli kosketellut hieronnassa naisten jalkoväliä sekä rintoja. Yhdellä asiakkaalle hän oli puhunut myös orgasmin tulosta hieronnan aikana.

15 vuotta sitten hierojaksi valmistunut mies kiisti syyllisyyteensä ja kertoi hieroneensa intiimialueilla olevia akupunktiopisteitä. Käräjäoikeus piti kuitenkin naisten kertomuksia yhteneväisinä ja tosina. IS kertoo, että hieroja oli luvannut ainakin yhdelle naiselle rahaa, jotta tämä vetäisi rikosilmoituksen pois. Nainen ei ollut suostunut.

Mies tuomittiin kaikkiaan 13 000 euron korvauksiin. Jokainen nainen sai 2000 euron korvaukset kärsimyksestä, lisäksi miehelle mätkäistiin 2 250 euron sakot ja naisten asianajajapalkkiomaksu, 4600 euroa. 

Oikeuden päätöksen mukaan hieroja loukkasi naisten itsemääräämisoikeutta, yksityisyyttä ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta koskettelemalla heidän sukuelimiään ja rintojaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme