Mainos
Mainos

Syyte: 450 000 oppilaiden stipendirahaa katosi rehtorin taskuihin Oulussa

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet oululaista rehtoria vastaan törkeästä kavalluksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Syyttäjäniraston tiedotteen mukaan rehtorin epäillään kavaltaneen hallinnassaan olleita, koulun entisten ja nykyisten oppilaiden käyttöön tarkoitettujen stipendirahastojen varoja, kertoo Oulun syyttäjänvirasto tiedotteessaan. Rehtorilla on ollut oikeus hallinnoida rahastoja ja niiden pankkitilien käyttöoikeus.

Eritoten stipendilahjoituksista kertynyt summa on noin 450 000 euroa. Rehtori on syytteen mukaan tehnyt rikokset vuosina 2004-2014.

Rehtori on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta on keväällä 2014 pidättänyt rehtorin virantoimituksesta jutun tutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot