Mainos
Mainos

IS: Paloittelumurhaaja haluaa virkailijoiden nimilistat julki

Paloittelumurhasta tuomittu Markus Pönkä vaatii poliisia, tullia ja rajavartiolaitosta luovuttamaan tiedot kaikista virkailijoistaan, jotka ovat tutkineet hänen tietojaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Pönkä nosti kanteet asiassa syyskuun alkupuolella. 12 vuoden vankeuteen liikekumppaninsa paloittelumurhasta tuomittu Pönkä jätti palaamatta Kylmäkosken vankilaan valvomattomalta lomalta puolitoista viikkoa sitten. Häntä ei ole vieläkään tavoitettu.

Ilta-Sanomien mukaan Pönkä vaatii, että hänelle luovutetaan tiedot niistä virkamiehistä, jotka ovat käyneet katsomassa hänen tietojaan poliisin tietojärjestelmästä tai muista vastaavista rekistereistä vuosina 2003-2013. Pönkä haluaa, että ns. lokitiedoissa on eriteltynä hänestä hakuja tehneiden henkilöiden koko nimi ja virka-asema.

Rikosseuraamuslaitokselta Pönkä saanut tiedot vankilavirkailijoista, jotka ovat katsoneet hänen tietojaan. Ilta-Sanomien mukaan tiedot saatuaan Pönkä on nostanut vahingonkorvauskanteet noin sataa vankilavirkailijaa vastaan.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme