Mainos
Mainos

IS: Syyttäjillä uusia todisteita Auer-jutussa

Syyttäjä on esitellyt uusia todisteita Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan todisteet ovat valokuvia, joita käytiin läpi Vaasan hovioikeuden istunnossa maanantaina. Kuvat ovat lähikuvia terassinovesta, jonka ikkunan ulkopuolinen tekijä löi Anneli Auerin mukaan rikki tullessaan taloon.

Syyttäjän mukaan uudet kuvat kuitenkin todistavat, ettei miehensä murhasta syytetyn Auerin tarina voi olla totta. Lähikuvissa oven karmissa ulkopuolella näkyy lyöntijälki ja siinä verta, joka on tunnistettu surman uhrin Jukka S. Lahden vereksi. 

– Auerhan ei ole missään vaiheessa sanonut, että tekijä olisi teon jälkeen ryhtynyt hajottamaan terassinoven ikkunaa. Koska karmin lyöntijäljessä on uhrin verta, esinettä, josta karmiin jäi jälki, on täytynyt käyttää sitä ennen uhria vastaan, syyttäjä Paula Pajula sanoi istunnossa Ilta-Sanomien mukaan.

Lisäksi kuvissa näkyy veriroiskeita hieman kauempana ovesta. Kuvia ei ole aiemmin esitetty oikeudessa ja syyttäjäkin sai kuulla niistä vasta hiljattain.

14 lähikuvaa on jätetty Pajulan arvion mukaan esitutkintamateriaalista pois, koska terassinovesta on ollut lukuisia muita kuvia. Kuvat löytyivät nyt, koska hovioikeus pyysi poliisia toimittamaan kaikki rikospaikkakuvat oikeuden käyttöön.

Puolustuksen mukaan syyttäjän näkemys on spekulaatiota, eikä niillä siten ole mitään todistusarvoa.

– Jos tällaisiin kuviin, jotka ovat joulukuulta 2006, vedotaan vuonna 2014 neljännen oikeuskierroksen pääkäsittelyn viimeisinä päivinä, herää jälleen kerran kysymys esitutkinnan objektiivisuudesta, Auerin asianajaja Juha Manner huomautti lehden mukaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme