Mainos
Mainos

Isä yritti murhata kaksikuukautisen vauvansa - tuomittiin mielentilatutkimukseen

Espoon käräjäoikeus on tuominnut mielentilatutkimukseen miehen, joka syyttäjän mukaan yritti murhata vastasyntyneen lapsensa viime elokuussa.

Mies aiheutti noin kahden kuukauden ikäiselle vauvalle hengenvaaralliset vammat. Isä muun muassa kuristi vauvaa niin voimakkaasti, että tämä ei pystynyt hengittämään. Kuristaminen aiheutti vauvalle useita vammoja, muun muassa vaikean aivovamman.

Lääkärin syyskuussa antaman lausunnon mukaan vauva tulee olemaan vaikeasti vammainen, jos hän selviää vammoistaan hengissä. Vaikeavammaisuuden takia on tehty päätös, että vauvaa ei tulla elvyttämään tarpeen vaatiessa.

Isä kiisti syytteen käräjäoikeudessa, mutta oikeuden mukaan syytettä tukevia seikkoja oli enemmän kuin sitä vastaan puhuvia. Käräjäoikeus toteaa välituomiossaan, että syytettä tukevat seikat ovat myös vahvempia, koska vastaan puhuvat seikat ovat lääketieteellisen näytön perusteella kumottavissa.

Syyttäjä vaati isälle tuomiota murhan yrityksestä, johon käräjäoikeus katsoi välituomiossaan miehen syyllistyneen. Se antaa kuitenkin varsinaisen tuomionsa mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Isä vastusti mielentilatutkimukseen määräämistä. Käräjäoikeus kuitenkin passitti miehen mielentilatutkimukseen, koska syytetystä rikoksesta voi seurata yli vuosi vankeutta.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen vauvan pahoinpitelystä, joka syyttäjän mukaan tapahtui heinäkuun alkupuolella.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme