Mainos
Mainos

Isälle syytteet – poika ampui vahingossa veljensä

Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta 34-vuotiaalle miehelle, jonka 5-vuotias poika kuoli vahingonlaukaukseen perheen kotona.

Tapaus sattui viime elokuussa Vesannolla Pohjois-Savossa. Perheen isää syytetään kuolemantuottamuksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Perheen 5- ja 8-vuotiaat lapset olivat käsitelleet pienoiskivääriä perheen kotona, kun ase laukesi, ja laukaus osui nuoremman pojan päähän. Poika kuljetettiin ambulanssihelikopterilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän kuitenkin kuoli.

Perheen isällä oli useita luvallisia ampuma-aseita, joita säilytettiin asekaapissa. Isä kertoi esitutkinnassa, että hänelle oli mysteeri, kuinka poika oli saanut haettua pienoiskiväärin kaapista.

Pohjois-Savon käräjäoikeus aloitti tapauksen käsittelyn tänään kello 13. Istunto julistettiin isän pyynnöstä osittain salaiseksi. Syyttäjän mukaan mies kiistää kuolemantuottamuksen ja myös ampuma-aserikkomuksen siltä osin, kun syyte koskee surma-asetta.

Pohjois-Savossa kuoli viime elokuussa kaksi lasta vahingonlaukauksiin peräkkäisinä päivinä. Tapaukset eivät liity toisiinsa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme