Mainos
Mainos

Itä-Savo: Sairaala tekee rikosilmoituksen väärällä nimellä esiintyvistä potilaista

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on ilmoittanut tekevänsä rikosilmoituksen kaikista, jotka esiintyvät sairaalassa väärällä henkilöllisyydellä. Asiasta uutisoi Itä-Savo -lehti. Väärinkäyttö vaarantaa oikean henkilön potilasturvallisuuden.

Mikkelin keskussairaalassa on ilmennyt kaksi tällaista tapausta, joissa potilas on esiintynyt väärällä nimellä. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kati Myllymäki on nyt ohjeistanut henkilökuntaa varmistamaan potilaan henkilöllisyyden.

Lehden mukaan väärän henkilöllisyyden antaminen voi liittyä rikos- tai huumetaustaan tai sukujen välisiin riitoihin. Humalaisesta väärä nimi voi olla myös hyvä vitsi.

- Jos potilastietoihin kirjataan virheellisiä tietoja, se on vakava uhka eikä siinä ole mitään vitsikästä. Väärä diagnoosi ja veriryhmä voivat aiheuttaa vakavia seurauksia, jos potilas tuodaan sairaalaan huonokuntoisena eikä hän pysty oikomaan vääriä tietoja, Myllymäki varoittaa.

- Hätätilanteessa voi olla todella kiire ja lääkärit luottavat tietojärjestelmän tietoihin veriryhmästä tai hoitotahdosta.

Sekavien tai muistamattomien omaan ilmoitukseen ei voida myöskään aina luottaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme