Mainos
Mainos

Itä-Suomen hovioikeus ei tutkinut WinCapita-kantelua

Itä-Suomen hovioikeus ei ottanut tutkittavakseen tuomiovirhekantelua, jolla pohjoiskarjalainen Wincapita-sijoittaja vaati käräjäoikeustuomionsa kumoamista.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi joulukuussa kantelijan ja kahdeksan muuta sijoitusklubin jäsentä korvaamaan valtiolle yhteensä noin 300000 euroa rikoksen tuottamana hyötynä. Oikeuden mukaan miehet eivät syyllistyneet rikokseen, mutta hyötyivät klubin perustajan Hannu Kailajärven rikoksesta.

Käräjäoikeus otti kantaa WinCapitan jäsenten saamaan rikoshyötyyn, vaikka Kailajärven jutun käsittely on yhä kesken Helsingin hovioikeudessa. Suurin osa WinCapitan maakuntahaarojen jutuista odottaa hovin ratkaisua.

Itä-Suomen hovioikeus ei tutkinut pohjoiskarjalaisen miehen kantelua, koska tämä oli myös valittanut käräjätuomiostaan. Tuomiovirhekantelun voi tehdä vain lainvoimaisesta tuomiosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme