Mainos
Mainos

Italialaismetsästäjän saalis tutkittiin Taivalkoskella - epäillään luonnonsuojelurikoksesta

Italialaista miestä uhkaa syyte luonnonsuojelu- sekä metsästysrikoksesta.

Viime torstaina Taivalkoskella vapaa-ajalla hirvimetsällä ollut poliisimies oli kuullut luonnottoman kovaäänistä räksätystä metsäautotien varrella ja mennyt tutkimaan asiaa.

Poliisimies tapasi paikalta italialaisen miehen, jolla oli asianmukaiset metsästysluvat. Mieheltä löytyi äänentoistolaite, joka kaiutti rastaiden ääniä metsässä. Kyseistä menetelmää ei saa metsästyslain mukaan käyttää edes rauhoittamattomien räkättirastaiden pyytämiseen, joten asiaa tutkitaan metsästysrikoksena. 

Tarkempi metsästäjän saaliin tarkastelu paljasti lisäksi, että miehen saaliiksi oli päätynyt kyseiseltä aamulta muun muassa 12 kokonaan rauhoitettua punakylkirastasta, jonka vuoksi miestä epäillään myös luonnonsuojelurikoksesta. 

Mies kertoi metsästelleensä Suomessa jo useita vuosia.

Italialaisen laitteet ja ase päätyivät takavarikkoon ja seikkailu pohjolassa on ehkä tältä syksyltä ohi, kertoo poliisi tiedotteessaan

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme