Mainos
Mainos

Itävallan ihmissalakuljetuksesta epäillyt ovat Suomesta – toinen on pitkän linjan ravintolayrittäjä

Itävallassa pidätetyillä, ihmissalakuljetuksesta epäillyillä miehillä on vahvat sidokset Suomeen. MTV Uutisten tietojen mukaan pääkaupunkiseudulla asuvilla irakilaistaustaisilla miehillä ei ole aiempaa rikollista taustaa.

Kaksikosta toinen on yli 40-vuotias, ja hänellä on Suomen kansalaisuus. Mies on kirjoilla Espoossa. Toiselle epäillylle, noin 30-vuotiaalle miehelle on myönnetty oleskelulupa Suomesta. Hän on kirjoilla Vantaalla.

MTV Uutisten tietojen mukaan vanhempi miehistä on toiminut vuosia muun muassa ravintola-alalla pizzeriayrittäjänä.

Miesten sidoksista Suomeen uutisoi ensimmäisenä Lännen Media.

Kaksikko kuljetti Suomeen rekisteröidyssä kylmäautossa 42:ta pakolaista toissaviikon sunnuntaina, kun Itävallan poliisi pysäytti auton Aistersheimin kylässä, lähellä Saksan rajaa.

Miehet ovat myöntäneet ajaneensa rekkaa. Lännen Median mukaan he ovat kuitenkin olleet kuulusteluissa vaitonaisia. 

Kaksikolta ei kuulusteluissa ole saatu vastausta esimerkiksi siihen, kuuluvatko he ihmissalakuljetusta harjoittavaan organisaatioon.

Itävallan poliisin mukaan tapauksessa on viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Itävallan poliisi vaihtaa kaiken aikaa tapauksesta tietoa Suomen keskusrikospoliisin kanssa.

Mikäli oikeus katsoo miehet syyllisiksi ihmissalakuljetuksiin, heitä uhkaa Itävallan poliisin arvion mukaan jopa neljän vuoden vankeustuomio.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot