Mainos
Mainos

Itsemurhaa yrittänyt sai tappotuomion

Mies yritti itsemurhaa ajamalla autolla päin vastaantulevaa liikennettä. Vastaan tulleen auton kuljettaja sai surmansa.

Kärköläläinen mies sai tänään vuosien vankeustuomion epäonnistuneesta itsemurhayrityksestään. Mies ajoi autollaan päin vastaan tulevaa liikennettä, ja toisen auton kuljettaja sai surmansa. Tapaus sattui Riihimäki-Lahti-tiellä Kärkölässä helmikuussa.

Lahden käräjäoikeus langetti 23-vuotiaalle miehelle taposta neljän ja puolen vuoden tuomion. Mielentilatutkimuksen mukaan hän oli alentuneesti syyntakeinen. Lisäksi hän joutuu maksamaan vakuutusyhtiölle runsaat 3500 euroa.

Mies kiisti syyllistyneensä tappoon. Hänen mukaansa kyse oli törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Nuorukainen myönsi kuitenkin ajaneensa tahallaan vastaan tulevien kaistalle 80-100 kilometrin tuntivauhtia. Hänen autonsa osui kolmen auton letkassa keskimmäisenä tulleeseen autoon, jonka kuljettaja sai kohtalokkaat vammat. Surmansa saanut oli 28-vuotias kärköläläinen opiskelija.

Myös tuomittu loukkaantui ja joutui sairaalaan. Käräjäoikeus vangitsi hänet maaliskuussa, mistä lähtien hän on ollut telkien takana.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme