Mainos
Mainos

Itsenäisyyspäivän raiskausjutusta 4 vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan Alexandr Kondratjevin neljän vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta ja muista rikoksista. Teot tapahtuivat viime vuoden itsenäisyyspäivänä kerrostaloasunnossa Helsingin Puotilassa.

Mies saatiin kiinni, kun poliisi tunkeutui asuntoon. Kondratjev piti veistä naisen kurkulla ja poliisi ampui miestä käteen.

29-vuotias ja kaksi naista olivat viettäneet asunnossa iltaa. Oli syntynyt riita ja mies oli lyönyt sekä uhkaillut naisia veitsellä. Sen jälkeen mies oli raiskannut toisen naisista veitsellä uhaten. Hän oli myös leikannut naisen vaatteita.

Toinen naisista oli soittanut poliisit, jotka murtautuivat asuntoon. Kondratjev oli pitänyt veistä naisen kurkulla ja käyttänyt tätä kilpenään. Poliisit olivat käskyttäneet miestä pudottamaan veitsen, mutta tämä oli liikutellut sitä naisen kaulalla.

Poliisi ampui miestä käteen ja veitsi lensi lattialle. Tilanne kesti 10-15 sekuntia.

Kondratjeviä syytettiin loppuhetkien tapahtumien perusteella myös tapon yrityksestä, mutta oikeus hylkäsi syytteen. Oikeus katsoi, ettei miehen tarkoituksena ollut tappaa naista.

Kondratjev tuomittiin törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja kolmesta laittomasta uhkauksesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta neljäksi vuodeksi vankeuteen.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme