Mainos
Mainos

Jääkiekkoisän hyökkäys täysin poikkeuksellinen – käytössäännöt tiedossa polvenkorkuisillakin

Pelaajan isä hyökkäsi Espoon Matinkylän jäähallilla D-junioreiden pelin jälkeen toisen erotuomarin kimppuun. Viikonloppuna käydyn pelin tuomari sai vammoja ja tapauksesta on tehty rikosilmoitus Espoon poliisille.

– Siitä on ihan normaali pahoinpitelyilmoitus tehty ja lähdetään tutkimaan sillä nimikkeellä, tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen kertoo.

Mies lähti pelin päätyttyä kohti pukuhuoneita, jotka sijaitsevat eri kerroksessa ja hyökkäsi erotuomarin päälle. Erotuomaria iskettiin nyrkillä niskaan. Hän menetti tajuntansa ja kaatui käytävälle ja sai myös kaatumisesta vammoja.

– Kyseessä oli ihan katsomossa ollut vanhempi, joka ei sinänsä ole mitenkään muuten seuran kanssa tekemisissä, muuten kuin että poika pelaa joukkueessa, espoolaisen Blues Juniors -joukkueen seurapäällikkö Niko Merikanto kertoo.

Ei ole tyypillistä, että erotuomareita edes lähestytään ottelun aikana tai jälkeen. Tapaus on seurapäällikön mukaan erittäin poikkeuksellinen. Jututtajiakaan ei tyypillisesti pelin jälkeen ole.

– Valmentajat saattavat joskus pelin jälkeen jonkun sanan heidän kanssa vaihtaa, mutta ei nyt kyllä kukaan muu heitä lähesty ylipäätään, seurapäällikkö Niko Merikanto jatkaa.

Hyökkääjän tunnistanut valmentaja sai pysäytettyä tilanteen.

– Tämä oli tapahtunut niin yllättäen tämä isku, että siinä oli onneksi yksi meidän valmentajista lähellä, joka sai sitten napattua tämän raivostuneen kaverin pois siitä paikalta ja rontattua ulos. Sen jälkeen ei kyllä mitään keskusteluja yritetty ainakaan näiden raporttien mukaan osapuolten kesken.

Pelaajien vanhemmille kerrotaan toimintatavoista lapsen harrastuksen alusta asti. Hallilla on eri alueet toimihenkilöille, tuomareille ja pelaajille. Yleisöllä ei ole näille alueille asiaa.

– Se, että vanhemmat eivät mene pukukoppikäytävälle opetetaan jo kiekkokoulun aikaan ihan polvenkorkuisten kanssa, seurapäällikkö Niko Merikanto kertoo.

– On kaikilla kyllä tiedossa, miten siellä pitäisi toimia ja olla, mutta sitten tällainen tulee ihan täysin puskista tällainen toimintatapa. Ei osannut ollenkaan ennakoida, seurapäällikkö Niko Merikanto kertoo.

Erotuomari on jo tehnyt tuomarijärjestölle oman raporttinsa tapahtumista. Erotuomarin ja joukkueenjohtajan raportit asiasta ovat yhdenmukaiset.

– Jääkiekkoliitto pyytää seuroilta raportin, jos jotain poikkeuksellista tapahtuu. Seura valmistelee tänään Suomen jääkiekkoliitolle oman raporttinsa tästä tapahtumasta, seurapäällikkö Niko Merikanto kertoo.

Uusia ohjeita ja kulkuesteitä

Poliisi jatkaa tutkintaa normaalisti. Poliislla ei ollut vielä tarkistettua tietoa epäillyn taustoista tai siitä, onko hänellä ollut aiemmin tekemistä poliisin kanssa.

– Poliisi tietenkin kutsuu nämä osapuolet kuulusteluun ja mahdolliset todistajat sitten myös. Sitä kautta lähdetään sitten selvittämään tarkemmin, mitä on tapahtunut, tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen sanoo.

Seurapäällikkö Niko Merikanto kertoo, että myös seura pyrkii varmistamaan, että tapahtuneen kaltaista ei pääse enää käymään.

– Me täsmennämme meidän turvallisuusohjeitamme. Meidän täytyy täsmentää niitä joukkueelle ja harkita ehkä joitain parempia kulkuesteitä tai muita, ettei sinne pukukoppikäytävälle pääse niin hyvin menemään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme