Mainos
Mainos

Jari Aarnio: En harrastanut seksiä Saara-prostituoidun kanssa

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun hovivaihe on jatkunut Aarnion kuulemisella.

Jari Aarnio kiistää harrastaneensa virka-ajalla seksiä prostituoituna toimineen Saaran kanssa. Ennen esitutkintaa Saara kertoi Aarniosta sisäministeriössä, mikä vaikutti Aarnion toimien tutkimiseen.

– Saaran kanssa en ole harrastanut seksiä. Ja käsittääkseni en ole koskaan häneen henkilökohtaisesti edes koskenut, Aarnio sanoi oikeudessa perjantaina.

Aarnion mukaan Saaralta tuli perättömiä ilmoituksia, minkä takia poliisit joutuivat käymään asunnolla. Lisäksi Aarnio sanoi henkilökohtaisesti luvanneensa pitää huolta Saarasta rikkaalle liikemiehelle, jolta Aarnio on aiemmin kertonut saaneensa lähes puolen miljoonan euron ylimääräiset käteisvaransa.

Aarnion mukaan Saara ei ollut varsinainen tietolähde, mutta hänen luonaan kävi säännöllisesti ammattikonnia.

– Hän ei missään nimessä ollut tietolähde. Meillähän oli rekisteröity kaikki tietolähteet, kunnes se ajettiin alas. Hän ei missään tapauksessa ollut tietolähde, vaan samanlainen ihminen, jota poliisi työssä tapaa. Poliisi kuulee näitä tarinoita ja arvioi sitten.

Oikeudessa sanailtiin jo eilen siitä, voiko Saaran kertomukseen seksistä luottaa. Dna-asiantuntijan mukaan Saaran tuolista löytyneen sperman täytyy kuitenkin olla Aarnion.

Saara puolestaan toisti torstaina kertomuksensa siitä, että Aarnio kävi kylässä viikoittain ilmeisesti virka-ajalla ja käyntien syynä oli suuseksi.

Käräjäoikeus katsoi aiemmin, että Aarnio harrasti työajalla seksiä ja myötävaikutti prostituoidun ammattiin säilyttämällä Saaran rahoja. Saaran tarinan lisäksi oikeudessa on puntaroitu hovivaiheen alussa sitä, onko Aarnio käyttänyt Helsingin poliisin leasingautoa omiin ajoihinsa.

Tuomittiin käräjillä huumekaupasta

Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion 10 vuoden vankeustuomioon muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Käräjäoikeuden mukaan Aarnio muun muassa piti hallussaan puhelimia, joilla pyöritettiin satojen kilojen huumekauppaa.

Aarnio kiistää rikokset. Hänen mukaansa puhelimet olivat poliisin yhteyspuhelimia tietolähteisiin.

Aarniolla on jo kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocia koskevasta haarasta. Hovioikeuden tuomion mukaan hänellä oli kaksoisrooli yhtiössä ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa.

Oikeus piti omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme