Mainos
Mainos

Jari Aarnio tiivisti tauolla päivän sanomansa: "Syytteet hylättävä"

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion puolustus on tänään pitänyt loppulausuntoaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Aarnio itse kommentoi istuntotauolla puolustuksen tärkeintä sanomaa ytimekkäästi.

- Syytteet on hylättävä.

Aarnion puolustus on syyttäjän kanssa täysin eri mieltä siitä, onko niin sanottua Pasilan miestä olemassa. Syyttäjän mukaan Aarnio oli Pasilan mies, joka johti huumeliigaa Länsi-Pasilaan paikantuvien puhelintensa avulla.

Aarnion mukaan taas puhelimet olivat Helsingin huumepoliisin työntekijöiden käytössä ja niillä pidettiin yhteyttä tietolähteisiin. 

- Syyttäjien kertomus on tarina, ja tarinaa vastaan on hankala puolustautua, Aarnio sanoi.

Taukohaastattelujen aikana Aarnion puolustus puuttui myös siihen, että syyttäjä käyttää näytön osana Aarnion kanssavastaajien esitutkintakertomuksia, jotka on myöhemmin oikeudessa pyörretty.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi toi kommentissaan esiin, että korkeimman oikeuden ratkaisujen perusteella näyttöä ei voi rakentaa pelkän esitutkintakertomuksen varaan.

Aarnio kommentoi asiaa lyhyesti.

- Jokainen vastaa omista puheistaan.

Syyttäjä vaatii Aarniolle 11 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista Trevoc-tuomion lisäksi. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot