Mainos
Mainos

Jari Sillanpäätä syytetään neljästä rikoksesta – huumekäryn lisäksi syyte rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksista

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäätä vastaan on nostettu syytteet. Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että syytenimikkeet ovat rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja kaksi liikennerikkomusta.

Sillanpään epäillään ajaneen autoa huumausaineen alaisena Helsingin keskustassa syyskuussa. Hänen autostaan on kerrottu löytyneen amfetamiinia, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Myöskään syyttäjä ei halua kommentoida tapauksen yksityiskohtia.

– Haastehakemus tulee julkiseksi sitten, kun tulee, syyttäjä Aleksi Turunen sanoi.

Syytteiden sisällön paljastava haastehakemus tulee julkiseksi, kun asian käsittely alkaa käräjäoikeudessa. Käsittelypäivä päätetään myöhemmin.

Rikosnimikkeenä rattijuopumus kattaa myös huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisen. Rangaistus rattijuopumuksesta on sakkoja tai enintään puoli vuotta vankeutta. Sama rangaistusasteikko koskee myös huumausaineen käyttörikosta ja liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Pyysi anteeksi Facebookissa

Tapauksen tultua julkisuuteen Sillanpää pyysi Facebookissa anteeksi.

– Lehdissä on kirjoitettu, että minun epäillään syyllistyneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamiseen. Tämä pitää paikkansa, vaikka kyseessä olikin hyvin vähäinen määrä, hän kirjoitti Facebook-sivuilleen tuolloin.

Sillanpään mukaan oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen. Hän kertoi Facebookissa, että koki olleensa tilanteessa täysin ajokykyinen.

– Tiedostan elämän rajallisuuden, ja intohimoisena ihmisenä hakeudun helposti uusien kokemusten pariin. Kunpa olisikin voimaa ja ymmärrystä tehdä elämässä aina vain oikeita valintoja.

Sillanpään syytteistä kertoi aiemmin Yle.

Sillanpää nousi julkisuuteen vuonna 1995, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi. Hän on julkaissut kaikkiaan toistakymmentä albumia.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme