Mainos
Mainos

Järjestön asianajaja: "Pohjoismaisen vastarintaliikkeen voi sanoa puolustavan fasismia"

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen voi sanoa puolustavan fasismia, mutta järjestö ei kritiikittömästi ihannoi sitä, sanoi järjestön asianajaja Tommi Koivistoinen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tämänpäiväisessä valmisteluistunnossa käsitellään Poliisihallituksen vaatimusta järjestön lakkauttamisesta.

Poliisihallitusta edustavan asianajajan Markku Fredmanin mukaan fasismin ihannoiminen on osa järjestön ideologiaa. Tällaista aineistoa on hänen mukaansa runsaasti järjestön julkaisuissa.

– Kyllä me sen sitten toteen näytämme, sanoi Fredman.

Valmisteluistunnossa pyritään lähinnä selvittämään, mitä asioita oikeudessa on tarpeen todistaa ja mistä taas vastapuolet ovat yksimielisiä. Jutun varsinainen pääkäsittely pidetään myöhemmin syksyllä. Käsittelypaikka on Pirkanmaan käräjäoikeus, koska Pohjoismaisen vastarintaliikkeen puheenjohtaja asuu Orivedellä.

Keskeisin peruste lakkauttamisvaatimukselle on Fredmanin mukaan kuitenkin väkivallan hyväksyminen ja jopa palkitseminen, johon järjestö Poliisihallituksen mukaan syyllistyy. Poliisihallituksen lakkauttamiskanteessa viitataan muun muassa liikkeen jäsenten saamiin tuomioihin väkivaltarikoksista.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain eikä hyvän tavan vastainen.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme