Mainos

Järkyttävä epäily julki jättimäisestä huumenettikaupasta: 13-vuotiaalle lähetettiin ilmainen LSD-näyte– joutui lähtemään koulusta

Itseään Suomen suurimmaksi huumekaupaksi mainostaneen Douppikaupan käytännön toiminta valottui huomattavasti, kun tulli pääsi käsiksi sen pääorganisaattoriksi syytetyn miehen tietokoneeseen. Huumekauppias näyttää pohtineen myynnin edistämistä ja markkinointia kuin mikä tahansa kasvuyritys.

Ehkä laajinta mainosta toiminta sai, kun Douppikauppa ilmoitti jakavansa halukkaille ilmaisia LSD-lappuja postikulujen hinnalla. Ehtona oli se, että lapun saaneet kirjoittaisivat kokemuksistaan niin kutsutun ”trippistoorin” eli kuvailisivat huumeen vaikutuksia. Tarkoituksena oli ilmeisesti tehdä toimintaa tunnetuksi. Keväällä 2014 tapahtunut kampanja noteerattiin myös useissa tiedotusvälineissä.

Huumekauppaa organisoineen miehen tietokoneesta takavarikoitujen tiedostojen mukaan Douppikauppa lähetti kevään aikana yhteensä 190 ilmaista LSD-lappua halukkaille. Ilmaisnäytteet postitettiin 3.–22. helmikuuta välisenä aikana. Poliisin tietojärjestelmään on kyseisenä keväänä kirjattu ainakin kolme rikosilmoitusta, jossa on havaintoja edellä mainituista ilmaisnäytteistä.

Happolappu lapselle – käytti koulussa

Eräässä paljastuneessa tapauksessa epäillään, että Douppikauppa olisi lähettänyt LSD-lapun 13-vuotiaalle lapselle. Lapsi oli joutunut poistumaan koulusta aineen vaikutusten vuoksi.

Kuulusteluissa lapsi on kieltänyt käyttäneensä huumetta, eikä tämän vanhempien mukaan kotiin ole saapunut huumelähetystä. Douppikaupan pyörittämisestä syytetty mies ei kommentoinut epäilyjä.

Myynnin edistämiseksi Douppikauppa yritti myös tilata kaupan DK-logolla varustettuja ekstaasipillereitä, siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Yritin tilata myös "DK" -logolla varustettuja ekstaasitabletteja, mutta tilauksen epäonnistuttua hankin tavallisia hollantilaisia logollisia ekstaasitabletteja, huumekauppaa pyörittänyt mies kertoi oikeudessa.

Douppikauppa ei myöskään perinteisen huumekaupan tapaan pitänyt toimintaansa piilossa, vaan medialle annettiin parikin haastattelua.

Selvitti huumeiden laatua testein

Tullin esitutkinnassa myös selvisi, että mies on pyrkinyt parantamaan kaupan mainetta ja luotettavuutta rehelliseksi kuvailemallaan viestinnällä.

– Douppikaupan toiminnassa on aina ollut keskeistä kertoa rehellisesti myytyjen tuotteiden ominaisuuksista. Olen kertonut tuotekuvauksissa myös addiktio-riskistä ja antanut ohjeita avun hakemiseen, mikäli siihen on tarvetta, hän kertoi.

Hän myös tilasi jo toiminnan alkuvaiheessa Hollannista huumausaine-testejä, joilla voidaan tutkia, onko saatu huumausaine todellakin sitä, mitä väitetään.

– Tällä oli merkittävä vaikutus suosioon ja ennen kaikkea se paransi huumeiden käyttöturvallisuutta. Myöhemmin teetin myös laboratoriotutkimuksia maahantuomistani aineista ja muiden Silkkitiellä toimivien myyjien tuotteista.

Laboratoriotutkimuksilla mies viittaa tullin mukaan espanjalaiseen Energy Control -nimiseen toimijaan, joka on erikoistunut huumeiden sisällön analysointiin.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot