Mainos
Mainos

Järkyttävä tapaus Oulussa – Kaleva: Isä saattoi tyttärensä raskaaksi useita kertoja

Oulun käräjäoikeudessa on sanomalehti Kalevan mukaan vireillä erittäin poikkeuksellinen seksuaalirikosjuttu.

Syyttäjä vaatii lehden mukaan ulkomaalaistaustaiselle miehelle tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lehden tietojen mukaan isä on hyväksikäyttänyt vuosia omaa tytärtään.

Tytär tuli isälleen useita kertoja raskaaksi. Tytölle tehtiin lukuisia abortteja. Lisäksi hän synnytti isälleen lapsen.

Kalevan haastattelema Lapin yliopiston rikosoikeuden professori Minna Kimpimäki sanoo, että tapaus on erittäin poikkeuksellinen ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Hän korostaa, että tekijä on uhrin isä, josta lapsi on erityisen riippuvainen.

Lapin yliopiston rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen puolestaan sanoo, että Oulun kaupungin lastensuojelu on saattanut syyllistyä asiassa rikoksiin. Hänen mielestään on syytä tutkia, ovatko sen työntekijät syyllistyneet asiassa rikoksiin jättäessään puuttumatta asiaan.

– Raskauden keskeytyksiä on ollut niin paljon, että tottakai he ovat tienneet hyväksikäytöstä. Sitä ei ole vain haluttu nähdä, Utriainen sanoo lehdelle. 

Voit lukea sanomalehti Kalevan alkuperäisen jutun täältä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot