Mainos
Mainos

Järkyttävä totuus kuolonkolareista: Joka kymmenes on itsemurha

Tieliikenteen itsemurhakuljettajat aiheuttavat vuosittain useita vakavia vaaratilanteita myös muille tielläliikkujille.

Liikennevakuutuskeskuksesta kerrotaan, että pelkästään moottoriajoneuvoilla sattuneista kuolonkolareista ainakin kymmenesosa on itsemurhantekijöiden aiheuttamia.

– Tavallisimmin itsemurhakuljettajat ajavat kaksikaistaisella tiellä niin, että he ajavat päin esimerkiksi raskasta ajoneuvoyhdistelmää, Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen kertoo.

Itsemurha on yhtä yleinen kuolinsyy liikenteessä kuin sairauskohtaus. Vuosittain teiden itsemurhatapauksia on noin kaksikymmentä.

– Tämä on erittäin kammottava tapa riistää itseltään henki. Vaikka valitsisi törmäyksen kohteeksi jonkun siltapilarinkin, niin aiheuttaa aina vaaraa myös muille. Raskaalla liikenteelläkin voi olla lastina vaikka vaarallista ainetta, kuten räjähteitä tai myrkkyjä. Törmäys voi aiheuttaa ison katastrofin, Tarvainen muistuttaa.

Vappuyönä Haminassa tapahtuneessa moottoritieturmassa kuoli kaksi henkilöä. Poliisin mukaan toisen auton kuljettaja ohjasi autonsa tahallaan moottoritiellä vastaan tullutta henkilöautoa päin. Poliisi tutkii juttua henkirikoksena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme