Mainos
Mainos

Järkyttynyt Paatero MTV3:lle: Ei uskoisi, että tällaista voi tapahtua

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo ottaneensa tiedon Venäjän presidentti Vladimir Putiniin krp:ssä kohdistetusta rikosepäilyksestä vastaan järkyttyneenä. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tieto Putinin nimen päätymisestä rikoksesta epäiltyjen listalle uutisoitiin MTV3:n nettisivuilla aiemmin tänään.

– Ei uskoisi, että tällaista voi tapahtua, Paatero toteaa puhelimitse.

Miten sellaista on voinut tapahtua?

– Sitä me selvittelemme ja ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin. Mutta se ei ole tietenkään ensisijainen asia, vaan se että tämä tieto on sieltä poistettu ja että se on ilman perustetta sinne laitettu.

Tiedättekö, kuka Putinin nimen on sinne kirjannut?

– Minä en sitä tiedä, mutta krp selvittää sitä puolta parasta aikaa. Me selvitämme tämän menettelyn kokonaisuuden. Lainvastaisesti tässä on joka tapauksessa menetelty, ja se selvitetään kyllä tarkkaan.

Onko Putinin hallinto reagoinut asiaan?

– En tiedä. Tämä koko tieto tuli meille noin puoli yhdeltä iltapäivällä. Silloin vasta saimme tietää asiasta.

Millaisen viestin asian johdosta lähettäisitte Vladimir Putinille?

– Olen todella pahoillani siitä, että keskusrikospoliisissa tällainen virhe on tehty. Ja me selvitämme sen juuria myöten, miten tällainen on ollut mahdollista.

Miten merkittävänä virheenä pidätte tätä?

– Kyllä tämä on suuren luokan virhe. Ei tässä voi olla kuin pahoillaan siitä, että keskusrikospoliisissa tällainen virhe on tehty.

Poliisiylijohtaja Paateron mukaan Putinin nimen joutumisesta poliisin listalle aloitetaan esitutkinta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme