Mainos
Mainos

Järvilehdon veneturman käsittely päättyi

Entisen F1-kuljettaja Jyrki Järvilehdon veneturmaa koskeva oikeudenkäynti on päättynyt. Viimeisenä päivänä oikeudessa käsiteltiin vahingonkorvauksia.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tuomion jutussa kansliapäätöksenä 14. joulukuuta kello 15. Syyttäjä Antti Sundberg esitti keskiviikkona loppulausuntojen yhteydessä, että Järvilehto on vangittava heti, kun tuomio annetaan.

- Kun vaaditaan näinkin pitkää vankeusrangaistusta kun viittä vuotta, niin silloin on tapana vaatia vastaajaa vangittavaksi, Sundberg sanoi keskiviikkona.

Syyttäjä vaatii Järvilehdolle viiden vuoden vankeustuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vesiliikennejuopumuksesta.

Rangaistusvaatimus on asteikon yläpäästä, sillä enimmäisrangaistus törkeästä kuolemantuottamuksesta on kuusi vuotta vankeutta

Järvilehdon ystävä kuoli Järvilehdon veneen törmättyä Jomalvikin kapeaan kanavaan toissakesänä, kun kaksikko oli palaamassa ravintolasta Tammisaaresta. Veneellä oli vauhtia 86 km/h, kun korkein sallittu nopeus kanavassa oli 5km/h. Miehet olivat yli 2,5 promillen humalassa.

Järvilehto kiistää ajaneensa turmavenettä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme