Mainos

Järvilehto-syyttäjä kovasanaisena puolustuksen todistajista: "Selvännäkijöitä"

Järvilehdon jutun syyttäjä Antti Sundberg hyökkäsi kovin sanoin puolustuksen hovioikeuteen tuomia uusia todistajia vastaan. Sundberg nimitti ex-onnettomuustutkija Kari Alppivuorta selvännäkijäksi, koska tämä selosti intuitiivisia päätelmiään. Syyttäjän mukaan niin Alppivuoren kuin puolustuksen toisen keskeisen todistajan, oikeuslääkäri Pekka Karhusen osalta oli räikeää sivuuttaa muiden asiantuntijoiden arvioita.

Syyttäjä moitti myös Karhusta tämän tavasta tehdä päätelmiä jutussa.

Syyttäjän käsityksen mukaan puolustus ei pystynyt tuomaan uutta juttuun. Omaa näyttöään syyttäjä piti loppulausunnossaan murskaavana. Perjantai-iltapäivällä kuullaan loppulausunnot.

- Yleisen elämänkokemuksen mukaan se ajaa, jonka vene se on. Tällaisiin olettamuksiin ei voida juttua perustaan, vaan on tarkasteltava näyttöä.

- Vainajan vammat kertovat siitä missä hän on ollut. Vatsassa ollut printtivamma sopii veneen vasempaan reunaan. Veneessä ei ole muuta mahdollista kohtaa, josta tuollainen vamma tulisi.

Vamma ei sovi rattiin, eikä ole voinut tulla siitä, syyttäjä totesi.

- Printtivamma on jo yksistään erittäin vahva osoitus siitä, että vainaja on ollut matkustajan puolella. Lisäksi on otsavamma vasemmalla puolella.

Otsavamma on syyttäjän käsityksen mukaan syntynyt iskeytymisestä tuulilasin vasempaan laitaan. Lisäksi on vielä vamma kädessä, joka viittaa myös matkustajan paikkaan.

Syyttäjä vetosi vielä perjantaina aamulla kuullun lääkäri Lauri Handolinin kertomukseen, jonka mukaan vainajan vammat eivät sovi hyvin kuljettajan paikalle. - Hän piti todennäköisempänä sitä, että Järvilehto on ollut kuljettajan paikalla.

- Meillä on murskaava näyttö siitä, että vainaja on ollut matkustajan paikalla.

Syyttäjä totesi vielä, ettei Järvilehto kerro kaikkea mitä hän tietää.

- Hän ei kerro sitä, että hän on ollut kuljettaja.

Syyttäjä vaatii Järvilehdolle viiden vuoden vankeustuomiota. - Tässä on kyseessä teko, joka vertautuu moitittavuudeltaan tahalliseen henkirikokseen.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot