Mainos
Mainos

Järvilehtoa ei passitettu heti vankilaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi tänään antamassaan tuomiossa, ettei entistä F1-kuljettaja Jyrki Järvilehtoa passiteta vankilaan tuomion yhteydessä. Kahden vuoden neljän kuukauden vankilatuomio lankeaa siis suoritettavaksi vasta, kun se saa lainvoiman.

On todennäköistä, että joku jutun osapuolista valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Käräjäoikeuden tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen 30 päivän kuluessa tuomion antamisesta.

Hovioikeudenkin tuomioon voi hakea valituslupaa vielä korkeimmasta oikeudesta. Usein vasta korkeimman oikeuden ratkaisu tuo tuomiolle lainvoiman.

Suomalainen oikeusprosessi voi pahimmillaan kestää vuosia.

On siis mahdollista, että tuomion suorittaminen alkaa vasta vuosien kuluttua. Tämäkin siis vain, jos seuraavat oikeusasteet päätyvät käräjäoikeuden kanssa samaan ratkaisuun eivätkä hylkää syytteitä, kuten Järvilehto on vaatinut.

Ensikertalaisena Järvilehto istuisi 2 vuoden 4 kuukauden tuomiosta puolet. Todennäköisesti hänet siirrettäisiin varsin pian avovankilaan.

Järvilehdolle lankesi yli sadantuhannen korvaukset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme