Mainos
Mainos

Jättimäisen Rivotril-lääkevyyhdin käsittely alkaa käräjillä – poliisi takavarikoi kesällä 400 000 tablettia

Jättimäisen Rivotril-lääkevyyhdin päähaaran käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Helsingin poliisi takavarikoi kesällä yli 400  000 Rivotril-lääketablettia. Vielä syyskuussa uusia eriä löytyi viikoittain. Esitutkinnan valmistuessa jutussa oli 22 epäiltyä, jotka ovat romanialaisia ja suomalaisia. Tänään alkavassa käsittelyssä syytettyjä on kymmenen. Heitä syytetään törkeistä huumausainerikoksista.

Yhtä vyyhtiin liittyvää haaraa käsiteltiin jo syyskuun alussa Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteessä on kolme ulkomaalaista, joista yhden epäillään pitäneen hallussaan 500 kappaleen ja kahden 300 kappaleen Rivotril-pillerierää.

Poliisi: Kyse järjestäytyneestä rikollisuudesta

Poliisin mukaan pakkausjärjestelyt, maahantuonti ja levitys ovat kaikki järjestelmällistä toimintaa. Poliisi epäileekin, että Rivotril-vyyhdessä on kyse Euroopasta johdetusta toiminnasta. Suurimmassa yksittäisessä takavarikossa poliisi sai haltuunsa noin 350 000 pilleriä.

Aineet takavarikoitiin Suomeen Tornion kautta saapuneiden ajoneuvojen rakenteista. Poliisin mukaan ajoneuvojen lähtöpaikka oli Euroopassa, jossa lääkkeet lastattiin autoihin.
Poliisi kuvasi takavarikkoa mittavimmaksi huumausaineeksi luokiteltavien lääketablettien takavarikoksi Euroopassa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot